Peabody Terrace Children’s Center

Client: Harvard University
Location: Cambridge, MA
Size: 6,050 SF

Located at the base of the architecturally significant “Sert” building design by Josep Sert, Harvard University was particularly sensitive that the design of the play areas fit in with the building’s architecture. studioMLA Architects designed custom-storage structures that would complement the patterning of the building.

studioMLA worked with staff, parents, and the children to re-imagine Peabody Terrace Children’s Center’s three outdoor areas to support their pedagogical goals. The design of the play spaces included a variety of play opportunities for each age group. As well, we designed custom-storage structures that would complement the patterning of the building.

In addition, the team prepared construction documents and worked with the University facilities department to coordinate the construction of the play spaces with minimum input on Center operations. The Center has a capacity of 60 children and was completed in 2015.