Yale University West Campus

Location: West Haven, CT
Size: 13,400 SF

studioMLA Architects worked with Yale University. The 13,400 SF “L” shaped building on their west campus (previously Bayer Pharmaceuticals) was designed with a simple, horizontal street façade intended to be welcoming but modest, and harmonious with the surrounding buildings and landscape. Throughout the center, the design emphasizes visual and spatial connections between indoors and out.

Inside the “L”, the building has a more playful character and a sheltered south-facing play garden. Each wing has a distinct identity. The single-story infant/toddler section is characterized by a broad sheltering roof overhang and a gently curving wall in the activity area. Three towers and a north-facing arched window identify the two-story preschool/school-age wing.

studioMLA provided full architectural services for this project.