Stone House

Client: Stone House
Location: Boston, MA
Size: 8,720 SF

Stone House partners with more than 2,000 adult and children survivors of domestic violence and related trauma each year. Stone House connects families with the housing, childcare, community-based services, and other resources they need to live independently and safely. The Family Center at Stone House offers weekday drop-in childcare to residents and parents attending groups or meetings. The childcare center can hold 57 children. In hopes improve their space, Stone House received an EEOST Grant.

studioMLA Architects designed the learning center and the playground for the center’s children. Within the limited 3,000 SF, the play space provides a hill, a multi-age log climber, a musical area, shade seating, and a projected play space for infants. This project was completed in August 2021.