HUBWeek Pop-Up Play Cubes

Location: Boston, MA

studioMLA joined CBT and Sasaki to participate in the design of HUBweek’s most prominent location, The Hub at City Hall Plaza. The Plaza featured 60 repurposed shipping containers of varying sizes that companies and artists used as interactive canvases and to showcase their creations. Additionally, The Hub included six geodesic domes that housed talks and discussions by prominent speakers and leaders in various fields.

studioMLA designed a “play zone” for The Hub comprised of large and small play equipment, incorporating the same shipping containers utilized throughout the festival. During the design process, the play zone was simplified to “Play Cubes” as a result of site, schedule, and budget constraints.

The final product was a series of four Pop-Up Play Cubes. They were occupiable and interactive contained experiences that connected the different zones of The Hub. The cubes facilitated human-scale moments to pause, reflect, relax, and recreate.